Az irodai masszázs sokat segíthet munka közben

 Kategória: Mozgásszervi problémák

Te is azok közé tartozol, akinek gyakran fáj a háta a sok ülőmunkától? Legalább is erre tippelsz, mert az irodában jönnek elő a leggyakrabban a lapocka környéki fájdalmaid vagy akár a deréktáji problémák. Ilyenkor szívesen alávetnéd magad egy manager masszázsnak, de ez nem mindig áll rendelkezésre, ezért érdemes más praktikákat is bevetni az izomzat rendszeres karbantartásához.

 

Jó testtartás


A kép illusztráció. Forrás: Pixabay

A sok ülés egyáltalán nem tesz jót gerincoszlopunknak és a körülötte lévő izmoknak, melyek rossz testtartással párosulva megalapozhatják a krónikus hátfájdalmakat. Ha az izmaid egy része fokozott terhelés alatt áll, nem biztos, hogy időben észreveszed azt, mivel a normál testtartás fenntartásához is szükséges egy alapvető izommunka. De ha túlfeszült, merev, kötött az izomzat, az már nem észrevehetetlen, sőt kellemetlen érzés lehet vagy akár fájdalommal is járhat. Az irodai vagy manager masszázs segítségével oldani lehet az izmok feszességét, mely hatalmas megkönnyebbülést nyújt a dolgozók számára, miután megújult fizikai és szellemi erővel tudják folytatni a munkát.

 

Irodai masszázson kívüli, egyéb praktikák hátfájásra

A hátfájás oka lehet a gyenge hátizomzat is, amikor a helyes testtartáshoz szükséges izmok nem képesek megtartani kellően a testet. Ez esetben természetesen az erősítés a legjobb megoldás, ami napi pár perces célzott gyógytornával már jól orvosolható.

A fitball labda és a dinamikus ülőpárna használata is segíti az izmok jó kondíciójának fenntartását. Ha pedig a helyes testtartást elősegítő eszközöket keresed, akkor az ékpárna segíthet sokat az irodában vagy a különféle deréktámaszok.

Természetesen a sok ülőmunka ellensúlyozására az a legjobb módszer, ha időnként felállsz az asztaltól és átmozgatod magad vagy végzel néhány könnyen kivitelezhető nyújtógyakorlatot.

 

A manager masszázs jótékony hatásai nem csak managereknek

Majdnem mindenfajta masszázsnak az a célja, hogy felfrissítse és lazítsa az izomzatot, javítsa a vérkeringést és nyirokkeringést, oldja a különféle blokkokat, melyek által az ízületi funkciók is javulnak. Mindemellett relaxált állapotot idéznek elő, ha csak nem kifejezetten erőteljes masszázsról van szó, mert ilyen is van, de az irodai masszázs semmi esetre sem fájdalmas, minden esetben kellemes, frissítő-lazító jellegű.

A ruhában végzett kezelések speciális technikát igényelnek, melyek nem kevésbé hatékonyak, mint a nyugatiak által kedvelt olajos svédmasszázs. Gondoljunk csak a keleti masszázsok némelyikére, például a thai, a shiatsu vagy a yumeiho masszázsra, melyeket szintén ruhában végeznek.

 

Mi hogyan csináljuk?

Mi úgy döntöttünk, hogy nem széken, hanem ágyon végezzük az irodai masszázst. Így nagyobb mértékű relaxáció érhető el, miközben nem csak a hátat, de akár a lábakat és a csípő vagy a derék környékét is kezelhetjük, míg az irodai masszázsra kifejlesztett speciális székek használata során általában csak a nyak-vállövet célozzák meg. A masszázságy további előnye, hogy a gerinc csigolyák között elhelyezkedő porckorongok képesek regenerálódni, újra feltöltődni folyadékkal, ami által javul tápanyagellátásuk és keringésük, ez pedig csak fekvő pozícióban lehetséges.

Nálunk képzett gyógymasszőrök végzik a frissítő-lazító manager masszázst. A tapasztalt kollégák értékes tanácsokkal tudnak segíteni például testtartásjavítás, nyújtások vagy mozgással kapcsolatos kérdések terén, valamint képesek felismerni, hogy mikor érdemes felkeresni gyógytornászt vagy reumatológus orvost.

irodai masszázs
A kép illusztráció. Forrás: Freepic

Amennyiben te is szeretnél részt venni saját irodádban egy kellemes masszázson vagy megajándékoznád kollégáidat, keress minket bátran és megbeszéljük a részleteket!

További információk

Hívj bejelentkezéshez